Van de voorzitter

Van de voorzitter

Oud Zoeterwoude kijkt graag achterom. Begrijpelijk want we verdiepen ons immers in het verleden van Zoeterwoude. Daarom ga ik met u even terug naar het recente verleden: 2017. Een opmerkelijk jaar, zeker ook voor u als donateur.
Honderden mensen hebben genoten van de films uit 1951 en 1961. De belangstelling was zo groot dat we zelfs extra voorstellingen hebben gehouden. Prima. Het verschijnen van het boek ‘In en om de boerderij van Zoeterwoude’ is beslist een hoogtepunt voor onze stichting. Daarmee zeg ik niets teveel.
Eind januari 2018 waren we zo goed als door de hele oplage heen. Een beter bewijs dat Oud Zoeterwoude hiermee veel mensen een groot plezier heeft gedaan is er niet.
Als stichting zijn we tevens vereerd met het ereburgerschap van Jan van Gent. Uiteraard alle eer voor Jan. Als één van de oprichters van Oud Zoeterwoude, amateurhistoricus en schrijver van ‘In en om de boerderij van Zoeterwoude’ heeft hij zijn sporen meer dan verdiend. Vanzelfsprekend richten we ons ook op het heden en de toekomst.
Suetan blijft een periodiek om naar uit te kijken. Dat is met deze editie niet anders, daar ben ik zeker van. Met interessante artikelen en sprekende foto’s verwachten wij u weer te kunnen boeien.
Onze website is een medium dat niet meer is weg te denken. Ik ga u niet overladen met cijfers maar één getal wil ik u niet onthouden. In de afgelopen 3 jaar hebben ruim één miljoen paginaweergaven van onze beeldbanken plaatsgevonden.
In die periode hebben ruim 87.000 mensen de beeldbanken bekeken. Ik adviseer u regelmatig onze site te raadplegen. Oordeel dan zelf en geef uw bevindingen door aan vrienden en bekenden en voor mijn part ook aan boeren, burgers en buitenlui. Maak hen deelgenoot van wat Oud Zoeterwoude te bieden heeft.
Zondag 18 maart is/was de laatste openingsdag van de tentoonstelling ‘Boerenleven in Zoeterwoude’. Honderden mensen hebben ervan genoten. Over een nieuwe tentoonstelling informeren we u later. Veel mensen dragen onze stichting een warm hart toe. Dat blijkt uit de bezoekersaantallen van de exposities en het aantal schenkingen van waardevolle attributen, geschriften, foto’s enz. Dank daarvoor.
Krijgen we in 2018 duidelijkheid over oudheidkamer Suetanborgh? Achter de schermen zijn we druk bezig om voor onze stichting een representatievere en ruimere oudheidkamer – misschien wel Museum Zoeterwoude – te realiseren. We houden u op de hoogte.
Tot slot verzoek ik u uw donateursbijdrage voor 2018 snel te voldoen. Zoals u weet hebben wij géén overschrijvingskaart meer. Op de begeleidende brief bij deze Suetan leest u er meer over. Mijn advies: maak uw bijdrage deze week in orde.
Ik groet u met een knipoog naar de historie van Zoeterwoude.

Gerard van der Hoeven
voorzitter

 

 

 

Facebooktwitter