Van de voorzitter

Van de voorzitter

Je moet het ijzer smeden als het heet is. Dat heeft Oud Zoeterwoude goed begrepen daarom hebben we actie ondernomen toen bekend werd dat in de zomer van 2018 de drie basisscholen in de dorpskern – Corbulo, Klaverweide en Westwoud – de deuren definitief zouden sluiten. We hebben met succes schoolspullen ‘met een Zoeterwouds verhaal’ veilig kunnen stellen. Als voorbeeld noem ik een oude kaartenkast uit de Corbuloschool. Die stond eerder in de openbare basisschool aan de Dorpsstraat. Da’s dus een kast met een verhaal en zo zijn er meer attributen veilig gesteld.

De ruimte in Suetanborgh is heel beperkt. Niet voor niets zijn we intensief bezig een ander, ruimer pand te kunnen betrekken. In het dorp circuleert regelmatig de naam van de bibliotheek, de voormalige Aloysiusschool, aan de Schenkelweg 4. Dat pand komt binnenkort vrij omdat de bibliotheek verhuist naar het gebouw van de Brede School in de wijk Bloemenweide.

Oud Zoeterwoude heeft het gemeentebestuur laten weten zeer geïnteresseerd te zijn in het pand waar voor veel Zoeterwoudenaren – vooral jongens – veel herinneringen liggen. Er zijn echter ook andere gegadigden voor het karakteristieke pand aan de Schenkelweg. De verwachting is dat er later dit jaar meer duidelijkheid komt.

Lezing door Fik Meijer

Hopelijk valt deze Suetan tijdig bij u in de bus. Ik wijs u graag op de bijzondere lezing op donderdag 6 september door Fik Meijer. Hij spreekt over “Reizen in het Romeinse Rijk’. Fik Meijer, oud-inwoner van Zoeterwoude, staat nationaal en internationaal bekend als een uiterst deskundige historicus als het gaat om de Romeinse geschiedenis. De lezing in De Meester begint om 20.00 uur. Er is het nodige te vieren in Zoeterwoude. De gemengde zangvereniging Cantate Domino bestaat 100 jaar. Voetbalvereniging Meerburg trapte in 1928 voor het eerst tegen de bal en bestaat dus 90 jaar. Die twee verjaardagen staan centraal in deze editie van Suetan.

Vrijwilligers

Tot slot probeer ik u als donateur en lezer van Suetan enthousiast te maken om als vrijwilliger uw steentje bij te dragen aan de continuïteit en de toekomst van Oud Zoeterwoude. Wij zoeken dames en heren die zich willen inzetten voor onze stichting. Dat kan heel divers zijn: van schrijver van artikelen voor Suetan tot ‘suppoost’ tijdens de openstellingsuren van Suetanborgh. We verwelkomen graag extra mensen die allerlei stukken willen documenteren en/of archiveren. Of Suetan eens per kwartaal willen bezorgen in de dorpskern. Ook vrijwilligers die ons willen assisteren op markten en andere evenementen waar Oud Zoeterwoude zich presenteert. Meer weten? Bel eens een van de bestuursleden voor nadere informatie.

Gerard van der Hoeven
voorzitter

 

 

 

Facebooktwitter