In en om De Boerderij van Zoeterwoude

Boek ‘In en om De Boerderij van Zoeterwoude’ nu te koop

De presentatie van het boek ‘In en om de boerderij van Zoeterwoude’ was een bijzonder en feestelijk moment. Bijzonder voor stichting Oud Zoeterwoude omdat het boek een grote aanwinst is voor de geschiedschrijving van Zoeterwoude. Feestelijk voor auteur Jan van Gent want hij werd benoemd tot ereburger van Zoeterwoude.

Het boek telt 120 pagina’s, is geheel in kleur en voorzien van veel foto’s en illustraties. In een groot aantal hoofdstukken worden alle facetten van de boerderij en het boerenleven beschreven. Vele tientallen foto’s – soms tot in het kleinste details – vormen een waardevol onderdeel van het boek. Niets was Van Gent te veel. Dankzij zijn creatieve inslag heeft hij met tientallen zelf getekende illustraties bepaalde facetten extra verduidelijkt. Dat alles maakt het boek tot een fraai geheel.

Door de vlotte manier van schrijven is ‘In en om de boerderij van Zoeterwoude’ voor iedereen aan te bevelen. Voor wie meer wil weten over de boerderij en het boerenleven in Zoeterwoude is het zelfs een leerzame uitgave.
Met een serieuze ondertoon werd zelfs opgemerkt dat het boek verplichte leerstof voor de hoogste groepen van de basisschool moet worden.

Het eerste exemplaar werd door Jan van Gent overhandigd aan de heer en mevrouw Van Veen-Straathof uit de Weipoort. Bij dat boerengezin heeft Van Gent in de loop van de jaren veel informatie en kennis verzameld wat mede heeft gediend tot het boek. Het echtpaar Van Veen was aangenaam verrast.

Te koop

Het boek telt 120 pagina’s en is voor slechts € 9,50 te koop bij:

  • Kaasboerderij Captein, Weipoortseweg 29B;
  • Kaasboerderij Van Veen Weipoortseweg 72A;
  • IJsboerderij De Jong, Weipoortseweg 98 en
  • De winkel Boer en Goed naast La Place aan het Groene Hartplein.

Ook tijdens de openingsuren van oudheidkamer Suetanborgh aan het Suetanpad 5 is het boek te koop: op de tweede donderdag van de maand van 19.00-21.00 uur en op de derde zondag van de maand van 13.00-16.00 uur.

De zogenaamde Gouden Donateurs van Oud Zoeterwoude krijgen een aantrekkelijke korting en betalen slechts € 5,00.

Ereburger van Zoeterwoude

Burgemeester Liesbeth Bloemen zorgde namens het gemeentebestuur van Zoeterwoude voor een extra verrassing. Jan van Gent werd benoemd tot ereburger van Zoeterwoude. De verdiensten van Van Gent voor de Zoeterwoudse gemeenschap zijn groot.

Vanaf de oprichting van Oud Zoeterwoude in 1970 is hij nauw betrokken bij de stichting. Jarenlang als bestuurslid, nu als schrijver van artikelen in Suetan en een belangrijke spil als het gaat om de kennis van en over Zoeterwoude.

Van Gent was (of is soms nog) actief voor onder andere de Oranjevereniging, comité ‘700 Jaar Zoeterwoude, de plaatselijke winkeliersvereniging, de Commissie Straatnaamgeving enz.

Kunstwerk

Naast een oorkonde ontving Jan van Gent het beeldje ‘Ereburger’.
Het kunstwerk is in opdracht van de gemeente gemaakt door Agnes van Gent-van der Krogt, al meer dan vijftig jaar de partner van Jan van Gent.
Voor het ontwerp van het kunstwerk heeft Agnes van Gent zich laten inspireren door de weilanden, huizen met schuine daken, het vele groen, kijkend door de ramen om de functie van Zoeterwoude in de regio weer te geven.

Facebooktwitter