Wie deed wat… en waar… in Zoeterwoude vanaf 1900

Tijdens het digitaliseren van onze Suetan kwartaalbladen stuitten we op een artikel waarin een aantal advertenties van oude Zoeterwoudse bedrijfjes was afgedrukt.
Dat artikel inspireerde ons om nog eens wat verder in oude kranten te duiken, niet alleen om te zien wat de Zoeterwoudenaren vroeger deden om aan de kost te komen, maar ook wat ze zoal kochten en verkochten.
Omdat in die advertenties veelal naam en adres werd vermeld, ontstond er zo ook een spoor van wie wanneer en waar woonde.
Daar is een nieuwe beeldbank uit ontstaan. We beperken ons in onze zoektocht niet alleen tot de lokale kranten. Advertenties van Zoeterwoudenaren komen we overal tegen. Een bonte verzameling derhalve van ruim 2400 advertenties… het aantal groeit voortdurend.
Alledaagse maar ook minder alledaagse advertenties komt u er tegen. Wat te denken bijvoorbeeld van een advertentie waarin woonruimte wordt aangeboden aan Roomsch Katholieke Zenuwlijders.
Afijn… kijkt u er maar eens rond, wellicht treft u er nog berichten aan van een oud familielid. U vind de advertentiebeeldbank hier.

Facebooktwitter