Van de voorzitter

Van de voorzitter

De vorige editie van Suetan heeft veel losgemaakt. Naast de interessante artikelen viel vooral ook de poster in het hart van het blad direct op. Een foto van drumband VIOS uit 1970 en daardoor voor veel mensen herkenbare gezichten ook al zijn we nu 47 jaar verder.
Het heeft zelfs nieuwe donateurs opgeleverd.
De tentoonstelling ‘Boerenleven in Zoeterwoude’ draait nog volop. Het is best verrassend dat, op de derde zondag van de maand, gemiddeld zo’n vijftig belangstellenden naar Suetanborgh komen. Boeiend zijn ook de verhalen die de bezoekers vertellen. Aan de hand van de attributen en foto’s komen herinneringen boven.
Vaak prachtige verhalen of anekdotes die bij Oud Zoeterwoude niet bekend waren. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

In en om de boerderij.

Reikhalzend kijkt Oud Zoeterwoude uit naar de presentatie op 25 oktober a.s. van het zeer lijvige boekwerk ‘In en om de boerderij’ van auteur Jan van Gent. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bijzondere uitgave van maar liefst 120 pagina’s en talloze foto’s en illustraties. In de Suetan van september leest u er meer over. In de media gaan we er binnenkort ook over berichten.
We hebben afscheid genomen van bestuurslid Thea Onderwater. Sinds 2006 maakte Thea deel uit van het bestuur en na ruim 11 jaar vindt ze het welletjes. Jammer dat ze haar bestuursfunctie vaarwel zegt, het goede nieuws is dat Thea zich blijft inzetten voor Oud Zoeterwoude.
Misschien niet altijd zichtbaar voor de buitenwacht maar Thea Onderwater verzet bergen werk als het gaat om digitale activiteiten, archivering en het uitpluizen en registreren van historisch materiaal. Ook treedt Thea op als vraagbaak als Suetanborgh open is voor bezoekers.

Extra handen

Voor de goede orde: er zijn naast Thea Onderwater meer vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten. Dat wil niet zeggen dat we voldoende vrijwilligers hebben. Sterker nog: we zitten te springen om een paar extra handen.
We zijn op zoek naar mensen die willen helpen om allerlei attributen en materialen die Oud Zoeterwoude in bezit heeft te beschrijven. Veelal gaat het om een korte tekst bij een foto van een voorwerp of attribuut. Zodra de teksten gereed zijn, kunnen de foto’s on line en kan ‘heel de wereld’ er van genieten.
We beschikken ook over een groot aantal boeken. Het is er echter nog niet van gekomen de ‘Zoeterwoude Bibliotheek’ kort en bondig te beschrijven zodat bezoekers snel weten welke boeken Oud Zoeterwoude in bezit heeft en wat in heel grote lijn in het boek te vinden is.
Belangstellenden die interesse hebben om  zich in te zetten voor Oud Zoeterwoude of eerst nog wat meer willen weten, kunnen een bestuurslid aanspreken of een mail sturen naar: secretaris@oudzoeterwoude.nl.
Ik ben ervan overtuigd dat de september-editie van Suetan veel waardevolle informatie bevat. We doen er alles aan om vlot leesbare artikelen te schrijven en deze te larderen met foto’s en illustraties. We proberen ook de nodige variatie aan te brengen in de artikelen zodat we een zo breed mogelijke lezerskring opbouwen.
Ik groet u met een knipoog naar de historie van Zoeterwoude.

Gerard van der Hoeven
voorzitter

 

 

 

Facebooktwitter