Van het Bestuur

Van het bestuur

Het valt mij in toenemende mate op dat veel mensen zich op de een of andere manier verbonden voelen met Oud Zoeterwoude.
De belangstelling voor de tentoonstelling ‘Zoeterwoude op wielen’ is opvallend groot. Dat komt mede door de oude auto’s en bromfietsen die voor extra aantrekkingskracht zorgden.
En dan gaat het niet eens over het bekijken – het is bijna nauwkeurig bestuderen – van de voertuigen, juist de verhalen er omheen maken het boeiend. Als u dit leest is de nieuwe tentoonstelling volop in voorbereiding.
De titel ‘Boerenleven in Zoeterwoude’ trekt direct de aandacht in een agrarische gemeente als Zoeterwoude. Maar hoe was het vroeger?
Dat kunt u bekijken in Suetanborgh. Op Tweede paasdag is de opening, de gewijzigde openingstijden leest u op pagina 3 in deze Suetan.
Dat Oud Zoeterwoude leeft merk ik ook aan de schenkingen die worden gedaan. Blijkbaar staat Oud Zoeterwoude bij veel mensen hoog op het lijstje als archieven zijn doorgespit, een dierbare is overleden en tal van spullen een andere bestemming krijgen. Uiteraard zijn we daarin geïnteresseerd. In overleg bepalen we of een schenking voor ons wel of niet interessant is.

Gouden donateurs

Bij deze Suetan treft u het verzoek aan om uw jaarlijkse donatie te voldoen. Vorig jaar hebben we melding gemaakt van de mogelijkheid om Gouden donateur te worden. Met een bijdrage van 50 euro per jaar steunt u onze stichting op een extra manier in de aanloop naar het vijftig jarig bestaan van Oud Zoeterwoude.

Het gouden jubileum dus!

Wij durven dit te vragen omdat diverse donateurs op eigen initiatief al meer betalen dan het vastgestelde minimumbedrag per jaar. Wilt u toetreden als Gouden donateur? Maak dan een bedrag van 50 euro over.

Bewegende beelden uit 1951 en 1961

Zo’n zestig jaar geleden was het maken van filmbeelden niet of nauwelijks aan de orde. Activiteiten in Zoeterwoude vastleggen op film gebeurde bij hoge uitzondering. Toch zijn er films uit 1951 en 1961 bewaard gebleven.
Met dank aan Peter Versluijs laat Oud Zoeterwoude die films zien op dinsdagavond 4 april in De Meester. Uiteraard adviseer ik u de activiteiten van Oud Zoeterwoude te bezoeken. Dus graag tot ziens. Ik groet u met een knipoog naar de historie van Zoeterwoude.

Gerard van der Hoeven,
Voorzitter

 

 

 

Facebooktwitter