Fotobeeldbank

Oud Zoeterwoude bouwt aan een archief van foto’s en ansichtkaarten van Zoeterwoude. De oude foto’s en kaarten vertellen ons veel over vroeger: gebouwen, situaties en personen die er niet meer zijn… of nog wel bestaan, maar in de loop van de tijd zijn veranderd.

Klik hier voor de fotobeeldbank.

Vaak worden deze afbeeldingen gebruikt bij onze tentoonstellingen en in de artikelen in het kwartaalblad Suetan.
Oud Zoeterwoude maakt ook nieuwe foto’s en slaat deze op. Panden die gesloopt worden of locaties die een andere bestemming krijgen worden vooraf zo goed mogelijk vastgelegd voor de generaties die na ons komen.
Ons motto daarbij is: “Het is vandaag opletten om morgen geschiedenis te hebben” want, “weg is weg” en we hopen dat ook u daaraan denkt wanneer u eens bij opa of oma op de zolder zo’n oude schoenendoos vol plaatjes tegenkomt… Wij zijn er blij mee!
Momenteel worden de foto’s gedigitaliseerd en beschreven, zodat ze voortaan ook beter terug te vinden zullen zijn in het archief. Dat is een hele leuke klus maar het vergt wel veel tijd en geduld…. en daarbij kunnen we nog wel wat hulp gebruiken!
Weet u veel van Zoeterwoude, kunt u met de computer overweg en heeft u wat tijd over, neem dan gerust contact op met de fotocommissie.

Facebooktwitter