Tentoonstellingen

Terugblik op de tentoonstelling 2015

In 2015 was het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. De tentoonstelling “70 jaar na de bevrijding” ging van start.
Onderwerp van deze expositie was de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Zoeterwoude aan het eind van deze oorlog. De tentoonstelling werd geopend door Jan van Bemmelen, die veel fotomateriaal uit eigen studio voor deze tentoonstelling beschikbaar stelde.

Bewoners Emmaus bezoeken tentoonstelling

Op donderdag 18 juni en woensdag 24 juni brachten bewoners van Emmaus een bezoekje aan de tentoonstelling  “70 jaar na de Bevrijding” in Suetenborgh.
Onder begeleiding en met de nodige uitleg, namen zij kennis van wat er zoal op deze tentoonstelling in Suetanborgh is te zien.

 

 

 

 

 

 

– – o – –

Terugblik op de tentoonstelling 2014 – 2015

P9211096-klElk jaar organiseert Oud Zoeterwoude een tentoonstelling in Suetanborgh.
De tentoonstelling 2014 – 2015 werd op 21 september j.l. geopend door de voorzitter van Oud Zoeterwoude, Jos van der Poel in aanwezigheid van de Monica Bos, de weduwe van Frans Bos. De tentoonstelling omvatte een deel van de verzameling van Frans Bos.
Frans verzamelde allerlei voorwerpen die in verband kunnen worden gebracht met Zoeterwoude zoals drinkglazen, asbakken, tassen, stropdassen e.d., een bonte verzameling derhalve.
IMG_4753-klNaast deze verzameling waren er ook foto’s te zien van de werkzaamheden aan de verbreding van de A4.
Dit deel van de tentoonstelling werd mogelijk door bemiddeling van Gerard van der Hoeven, medewerker van het infocentrum A4.
De tentoonstelling was met de laatste openingsdag op 15 maart 2015 voor het laatst te bezichtigen.

 

– – o – –

 

 

Facebooktwitter